Felhasználói név Jelszó


Valid HTML 4.01 Transitional

Valid CSS!


TB-Ranch Fogadó és Rendezvényterem
Cím: 4252 Nyíradony, Tamási puszta Nagyhegy tanya 2.Email: mariann.tbranch@gmail.com
Web: www.tbranch.huTelefon: 06/30/555-6896

Bemutatkozás

A mai rohanó, szürke világunk egy színes oázisa a dimbes-dombos, homokos utakkal és fenyvesekkel tarkított Lovas-sziget, a TB RANCH.
Minden kedves idelátogató békére és nyugalomra lelhet a város zajától messze, de elég közel ahhoz, hogy akár minden nap élvezhesse ezt.
A tanyánk Debrecentől 17km-re,Hajdúsámson után Nyíradony –Tamásipusztán,12 hektáron terül el festői környezetben.
2002-ben egy igazi tanyavilág képe fogadott bennünket: fejős tehén, baromfik, lovak. Mindez kikapcsolódást nyújtott családunknak, és a gyerekek állatszeretete indíttatott tanyavásárlásra.
2004-ben beindult a lavina: Amerikából, Texasból quarter (western tipusú) tenyészkancák érkeztek és kezdett kiépülni nálunk az ország egyik legnagyobb Quarter tenyészete, kifejezetten csak lótenyésztésre alapozva.
Mivel kelet-Magyarországon egyedül voltunk western lovakkal, nem igazán sikerült ide csábítani hosszabb távra western trénert, így ló kiképzésre és lovas oktatásra western stílusban csak kurzusokon tudtunk lehetőséget biztosítani.
Így is voltak érdeklődők.
A lovagláshoz kiépítettük a pályákat, öltözőket, mosdókat.
Szakképzett lovas oktatóval tudjuk biztosítani a lovagoltatást.
Lóhoz szokatásra, gyereklovagoltatásra, díjugratásra, díjlovaglásra van lehetőség.
2006-ban rendeztük meg először a TB-Ranchen az Országos Western lovas Bajnokság egyik fordulóját, és hagyományteremtő jelleggel jött a folytatás minden évben.
2012 őszén átalakítottuk az egykori első istállót 120fős rendezvényteremmé, saját vendéglátó egységgel és saját konyhával.
A szolgálatatásainkat és a tevékenységeinket kellett bővítenünk, a változó gazdasági helyzet miatt és a lótenyésztés nagyságát csökkenteni.
A hely adottságai kíválóan alkalmasak óvodás és iskolai kirándulásokra, erdei iskolára, gyerektáboroztatásra.
Ez irányba bővültünk és alakulunk folyamatosan.
További ajánlataink: esküvők, leány és legény búcsúk, céges csapatépítő tréningek, vacsorák, zenés-táncos rendezvények, családi összejövetelek, családi napok, osztálytalálkozók.
A nyári programjaink kiemelkedő pontja a gyerek táboroztatás.
Színes, változatos, érdekes, tanulságos programokra törekszünk, szakképzett pedagógusokkal, korosztályos csoportbontásban.
Főbb programjaink: lovaglás, szekerezés, lasszózás, íjászat, kézműveskedés, rovásírás, ügyességi játékok, vetélkedők, természeti körséta: növény és állatvilág megismerése a tanya körül - a juhász életvitele, háztartási alapismeretek, ház körüli teendők , bio pihenő fürdőtóban strandolás, úszás.
Célunk: kiszakítani a gyereket mai modern kor technikai eszközei közül a természetbe, friss levegőre, állatok-növények közé.
Megismertetni és kipróbálni a mezítláb járást a harmatos fűben, homokban, meglesni az állatvilágot a mezőn, játszani a természetben. Megtanítani őket egymással játszani, egymáshoz alkalmazkodni, egymást segíteni, egymást és a természetet tisztelni…Megismertetni a régi hagyományőrző mesterségeket, foglalkozásokat, ételeket, azok elkészítését, úgy ahogy azt anno a mi nagyanyáink tették.
Táborainkat egészen óvodáskortól ajánljuk, mindig a korosztály igényeihez alakítjuk a programokat és az ellátást, felügyeletet.
Főoldal |  Ügyfélkapu |  Kapcsolat |  Magunkról |  Partnereink |  Járásaink |  Megyeszékhelyek |  Hirdetőink